Jouw geboorteverhaal


Het allereerste wat jij doet in jouw leven is geboren worden.

Na een zwangerschap bij je moeder in de buik, wordt je als alles goed gaat na ongeveer 9 maanden geboren. Jij initieert als baby de bevalling en maakt deze in samenwerking met jouw moeder door. Tijdens de zwangerschap ben je nauw verbonden met je moeder. Via de navelstreng krijg je alle noodzakelijke voedingsstoffen mee om te groeien en je te ontwikkelen. Daarnaast is inmiddels bekend dat een foetus en baby ook alle emoties van zijn/haar moeder ervaart. Dus, haar blijdschap, verdriet, angst en boosheid. En de manier waarop ze daarmee omgaat. Al deze informatie wordt opgeslagen in je reptielenbrein, de plek waar je primaire reacties plaatsvinden zoals vechten, vluchten en bevriezen.

Hoe je het ook wend of keert, een geboorte is voor bijna alle baby's een traumatische gebeurtenis. Je verlaat je veilige warme plek en komt in een koude omgeving vol fel licht en veel prikkels. Hoe fijn is het dan als je je verbonden voelt met jouw moeder die je kan geruststellen en troosten. Het verloop van de geboorte en hoe je hier als baby mee omgaat wordt opgeslagen in datzelfde reptielenbrein. De manier waarop je leven start, bepaalt dus hoe je later met de dingen omgaat.

95% van ons gedrag is onbewust. Dat betekent dat het aangestuurd wordt door onder andere dit reptielenbrein. Het vergelijkt elke situatie in het hier & nu met een ervaring uit het verleden. Dus ook ervaringen van die aller-allereerste periode! Een goed verlopen zwangerschap en bevalling, zal het kind een basis van eigenwaarde, zelfvertrouwen en veiligheid geven. Echter zorgen de minder goede ervaringen voor de baby ervoor dat hij/zijn in het latere leven zich zal gedragen naar het besluit dat hij rondom die eerste periode genomen heeft.


Jouw geboorte in kaart

Wil jij inzichtelijk krijgen wat jouw geboorteverhaal je te vertellen heeft? In een sessie van 2 à 2,5 uur gaan we hiermee aan de slag. We kijken naar hoe deze vroege periode voor jou is geweest. Je zult versteld staan door de informatie die hieruit te verkrijgen is en de rode draad die door jouw leven heen loopt en direct terug te leiden is naar jouw eerste start. Door dit onbewuste naar boven te halen, vindt al verwerking plaats - vanuit de kern. Een patroon is er om jou iets te laten zien, om je een spiegel voor te houden. Zodra het onderliggende probleem opgelost wordt, kan het patroon jou loslaten. Soms kan enkel deze Geboortesessie voldoende zijn om dingen op zijn plek te laten vallen. Desgewenst kunnen we met coaching hier nog een vervolg aan geven. Het is overigens niet nodig om precies te weten hoe alles verlopen is. Jouw lichaam was erbij en wijst je de weg!

Geboorte in kaart van jouw kind

Als je zelf bevallen bent en een heftige ervaring gehad hebt, kan een Geboortesessie ook heel veel opleveren. Enerzijds voor jouzelf, om een start te maken met de verwerking hiervan. Tegelijkertijd kun je stellen dat als een bevalling voor jou traumatisch of heftig is geweest, dan is hij dat voor je baby ook. Het kan zijn dat een kind nog heel erg alert is ten gevolge van de bevalling en daarbij veel onrust laat zien. Dit kan zich uiten in veel huilen, weinig slapen, geprikkeld zijn etc. Daarnaast kan er steeds terugkerend gedrag zijn dat je niet thuis kunt brengen. Ik doe geen kindercoaching, maar breng wel de geboorte van jouw kind in kaart. Dit geeft vaak al ontzettend veel inzicht, waar je zelf mee verder kunt.

Kosten

Voor een Geboortesessie van 2 tot 2,5 uur vraag ik € 179,-. Dit is inclusief voorbereiding en verslaglegging na afloop. Je krijgt van mij een uitgebreide analyse van wat er tijdens de sessie voorbij gekomen is. Hiermee kun je na afloop zelf aan de slag!

Als je eerst wat meer informatie wil hierover, bel of mail me gerust!