Jouw geboorteverhaal


Het allereerste wat jij doet in jouw leven is geboren worden.

Na een zwangerschap bij je moeder in de buik, wordt je als alles goed gaat na ongeveer 9 maanden geboren. Jij initieert als baby de bevalling en maakt deze in samenwerking met jouw moeder door. Tijdens de zwangerschap ben je nauw verbonden met je moeder. Via de navelstreng krijg je alle noodzakelijke voedingsstoffen mee om te groeien en je te ontwikkelen. Daarnaast is inmiddels bekend dat een foetus en baby ook alle emoties van zijn/haar moeder ervaart. Dus, haar blijdschap, verdriet, angst en boosheid. En de manier waarop ze daarmee omgaat. Al deze informatie wordt opgeslagen in je reptielenbrein, de plek waar je primaire reacties plaatsvinden zoals vechten, vluchten en bevriezen.

Hoe je het ook wend of keert, een geboorte is voor bijna alle baby's een traumatische gebeurtenis. Je verlaat je veilige warme plek en komt in een koude omgeving vol fel licht en veel prikkels. Hoe fijn is het dan als je je verbonden voelt met jouw moeder die je kan geruststellen en troosten. Het verloop van de geboorte en hoe je hier als baby mee omgaat wordt opgeslagen in datzelfde reptielenbrein. Je neemt als het ware een besluit op basis van de gebeurtenissen. Ik ben veilig/onveilig. Ik moet hard werken om liefde te ontvangen. Het is niet veilig om zichtbaar te zijn. En deze manier waarop je leven start, bepaalt dus in grote mate hoe je later met de dingen omgaat.

95% van ons gedrag is onbewust. Dat betekent dat het aangestuurd wordt door onder andere dit reptielenbrein. Het vergelijkt elke situatie in het hier & nu met een ervaring uit het verleden. Dus ook ervaringen van die aller-allereerste periode! Een goed verlopen zwangerschap en bevalling, zal het kind een basis van eigenwaarde, zelfvertrouwen en veiligheid geven. Echter zorgen de minder goede ervaringen ervoor dat een kind zich in het latere leven zal gedragen naar het besluit dat hij rondom die eerste periode genomen heeft. Dit gedrag kan gaan over hoe veilig je je voelt in (nieuwe) situaties, of je steun ervaart of het gevoel hebt dat je altijd alles alleen moet doen, of je zichtbaar durft te zijn, vertrouwen hebt in jezelf en de mensen om je heen. Je kunt je voorstellen dat dit nogal doorwerkt in je leven!


Jouw geboorte in kaart

Wil jij inzichtelijk krijgen wat jouw geboorteverhaal je te vertellen heeft? In een sessie van 2 à 2,5 uur gaan we hiermee aan de slag. We kijken naar hoe deze vroege periode voor jou is geweest. Je zult versteld staan door de informatie die hieruit te verkrijgen is en de rode draad die door jouw leven heen loopt en direct terug te leiden is naar jouw eerste start. Door je bewust te worden van deze ervaringen die jij hebt gehad, zal het patroon je al minder beïnvloeden. Ook zul je het sneller herkennen en kun je kiezen om iets anders te doen. Een patroon is er om jou iets te laten zien, om je een spiegel voor te houden. Zodra het onderliggende probleem opgelost wordt, kan het patroon jou loslaten. Soms kan enkel deze Geboortesessie voldoende zijn om dingen op zijn plek te laten vallen. Desgewenst kunnen we met coaching hier nog een vervolg aan geven. Het is overigens niet nodig om precies te weten hoe alles verlopen is. Jouw lichaam was erbij en wijst je de weg!


Kosten

Voor een Geboortesessie van 2 tot 2,5 uur vraag ik € 179,-. Dit is inclusief voorbereiding en verslaglegging na afloop. Je krijgt van mij een uitgebreide analyse van wat er tijdens de sessie voorbij gekomen is. Hiermee kun je na afloop zelf aan de slag!

Als je eerst wat meer informatie wil hierover, bel of mail me gerust!