OVER MIJ

Mijn naam is Lynne van der Mijl. Van origine ben ik verloskundige, en de afgelopen 12 jaar heb ik dit allermooiste beroep mogen uitoefenen. Heel bijzonder om zo dichtbij mensen te staan tijdens zo'n unieke en levensveranderende gebeurtenis als een bevalling. Sinds 2010 ben ik werkzaam geweest bij Verloskundigenpraktijk de Vecht in Maarssen.

Het proces van zwangerschap, geboorte en moederschap vind ik eindeloos intrigerend. Een jonge vrouw in transitie van haar leven, hoeveel er in hele korte tijd allemaal gebeurt. En dat ik daar dan heel dichtbij mag komen staan. Ik merkte tijdens spreekuren dat er vrouwen zijn die eigenlijk behoefte hebben aan iets meer dan wat de reguliere verloskundigenzorg kan bieden. Wat meer ondersteuning op psychosociaal vlak, helpen zoeken naar een nieuwe balans. Veel vrouwen ervaren een drempel om met hun zorgen, angsten en onzekerheden op zoek te gaan naar bijvoorbeeld een psycholoog. Dit is ook in de meeste gevallen helemaal niet nodig. Maar vaak is het wel erg fijn om iemand te hebben die even met jou een kijkje kan nemen in je leven. Waar schuurt het, en wat zou anders kunnen?

Als verloskundige en coach geloof ik dat ik de juiste persoon ben om jou in deze vraagstukken te kunnen begeleiden. Ik heb veel ervaring in het vak en kennis over waar je als zwangere of jonge moeder tegenaan kunnen lopen. Daarnaast zorgt mijn coachachtergrond ervoor dat ik je kan helpen in beweging te komen, anders te kijken naar je leven of wat dan ook maar te doen, wat voor jou en je coachdoel nodig is. Inmiddels wijd ik al mijn tijd aan coaching, omdat dit is waar ik het verschil wil maken!

Ik gun elke vrouw in deze fase van haar leven een mooie ervaring, in eigen kracht en op een bewuste manier.

OPLEIDINGEN

Ik heb in 2014 de Coachopleiding voor Verloskundigen gevolgd van Amethist in Amersfoort. In 2018 is Spring Coaching geboren en besloot ik een vervolgopleiding te gaan doen voor meer verdieping. Bij NONONS in Amsterdam volgde ik datzelfde jaar de Coach Intensive, die ervoor zorgde dat ik mijn rugzak meer kon vullen en nog beter kon coachen.

Dit najaar ben ik gestart met het vervolg daarvan, Coach Expert, een intensief jaar waarbij ook de behandeling van complexere trajecten uitgebreid aan bod komt. Daarnaast doe ik met regelmaat aan intervisie en volg ik bijscholingen om mijn kennis bijgespijkerd te houden.

Mijn manier van coachen is gebaseerd op het gedachtegoed van Transactionele Analyse, NLP en Voice Dialogue.

Ik ben aangesloten bij de KNOV, de beroepsvereniging voor verloskundigen en bij de LKPZ.