Kinderwens


Een kinderwens hebben en zwanger zijn; het zijn twee hele verschillende dingen.

Soms kun je iets nóg zo graag willen, maar blijkt de realiteit anders te zijn. Als je geduld op de proef gesteld wordt voor wat betreft kinderwens, dat kan dat behoorlijk moeilijk zijn. Dit kan gevoelens van onzekerheid, onmacht en verdriet geven. Niet weten wat de toekomst brengt, mensen om je heen die wél fluitend zwanger lijken te worden. Als je merkt dat je hier veel last van hebt, of het je dagelijks leven (negatief) in beslag neemt, kan het helpen om met iemand te gaan praten.

Daarnaast kan je soms te maken krijgen met tegenslag. Je maakt een miskraam mee, of misschien meerdere miskramen. Het helpt om voldoende tijd te nemen voor het verwerken hiervan. Hoelang dit is, is voor elke vrouw verschillend. Coaching kan je helpen als de verwerking niet vanzelf gaat. Een miskraam kan een hoop doen met het vertrouwen in je lichaam. En als je dan weer zwanger bent? Onzekerheid, van alles in je lichaam voelen wat je niet kunt plaatsen, zorgt er vaak voor dat deze eerste fase allesbehalve een leuke periode is. Wie zegt dat het nu wel goed zal gaan?

Ook als je in een vruchtbaarheidstraject zit, kan coaching je een ander perspectief geven. Een intensieve periode, met ziekenhuisbezoeken en veel onzekerheid. De teleurstelling die je kunt voelen als het weer niet gelukt is. Er is geen toverstokje om ervoor te zorgen dat je ineens zwanger bent, maar vaak wordt vergeten dat je wel zelf invloed hebt op hoe je hiermee omgaat. Met coaching kijken we naar wat je wilt, gezien de omstandigheden. Waar je wél ruimte kunt pakken of wél aandacht aan wil besteden.

Tot slot kan het zijn dat je al één of meer kinderen hebt, maar twijfelt over het aangaan van een nieuwe zwangerschap, bijvoorbeeld omdat je een nare bevallingservaring hebt gehad. Angst voor herhaling hiervan is heel begrijpelijk, maar kan er ook voor zorgen dat je een nieuwe zwangerschap uit de weg gaat, terwijl het gezin eigenlijk nog niet compleet is. Door deze bevallingservaring alsnog een plek te geven, kan er weer ruimte ontstaan om met vertrouwen een nieuwe zwangerschap en bevalling aan te gaan.