Zwanger


Een zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. In alle opzichten een periode van groei.

Letterlijk, door het kindje dat in je buik groeit, je lichaam dat opbolt en zich voorbereidt op het moederschap. Maar ook figuurlijk, groeien in je nieuwe rol als (aanstaande) moeder, groeien in je kracht dat jouw lichaam gemaakt is om te bevallen en precies weet wat het moet doen.

Zwanger zijn gaat gepaard met veranderingen in je lijf. Je buik groeit, je komt aan in gewicht, krijgt in meer of mindere mate te maken met lichamelijke ongemakken. En ook op mentaal vlak kan het soms zorgen voor minder stabiliteit. Zoeken naar een nieuwe balans, bijvoorbeeld met een veeleisende baan terwijl je lichaam aangeeft dat het wel een tandje terug kan. Onzekerheid: over de bevalling die voor de deur staat, over de gezondheid van de baby, over moederschap.

Van alle kanten krijg je vaak het advies om vooral te genieten van de zwangerschap, maar wat als dat nou niet lukt? Wat als je je vooral down voelt, of niet blij? Of als het genieten overschaduwd wordt door andere gevoelens en emoties?

Met zwangerschapscoaching kijken we samen naar waar je tegenaan loopt en hoe het komt dat het tot nu toe niet gelukt is dit zelf op te lossen. Via gesprekstechnieken en met praktische tips, help ik je anders tegen de situatie aan te kijken en bepalen we wat jij op dit moment nodig hebt.